Maureen Kemeling

Maureen Kemeling is een gepassioneerde vrouw met een diepe liefde voor honden, met name voor Leonbergers. Al sinds haar jeugd hebben deze 'gentle gigants' haar hart gestolen en zijn ze een onmisbaar onderdeel geworden van haar leven. Zoals ze zelf zegt: 'zij hebben voor een heel groot deel bijgedragen aan de persoon wie ik nu ben'.

 

Al sinds 2013 heeft Maureen ervaring als therapiehondbegeleider en heeft ze een bijzondere band ontwikkeld met honden. Ze weet als geen ander wat voor steun en helende kracht ze kunnen bieden aan mensen. Ze heeft zich gespecialiseerd in weerbaarheidstraining met honden en heeft de titel van Kynologisch Instructeur behaald. Daarnaast heeft Maureen ook ervaring in het trainen van assistentiehonden. Ze begrijpt het belang van deze speciale honden in het leven van mensen met een beperking en de waarde die ze bieden in het vergroten van zelfstandigheid en kwaliteit van leven.

 

Haar missie is om honden en mensen dichter bij elkaar te brengen en een harmonieuze relatie tussen hen te bevorderen. Voor Maureen is het werken met zowel mensen als honden een bron van inspiratie. Ze gelooft dat er altijd iets nieuws te ontdekken en leren valt. Als instructeur streeft ze ernaar mensen te leren om ECHT naar hun honden te kijken, hen waar te nemen en te begrijpen. Op die manier kunnen ze hun trouwe metgezel geven wat hij of zij werkelijk nodig heeft. 

 

Maureen benadrukt dat de manier waarop iemand met zijn hond omgaat veel zegt over hoe ze met zichzelf en de mensen in hun omgeving omgaan. Ze legt uit dat het gedrag van een hond enkel communicatie is en dat de reactie van de eigenaar daarop weer invloed heeft op de relatie. Door deze bewustwording kunnen de band en het begrip tussen mens en hond verdiepen. 

 

Hoewel ze tijden de training verschillende oefeningen aanbiedt, benadrukt Maureen dat deze slechts een bonus zijn. Het belangrijkste is dat een hond zich veilig voelt, begrepen wordt en krijgt wat hij nodig heeft. Alleen dan kan hij zich ontwikkeling tot de betrouwbare en liefdevolle vriend waar mensen naar verlangen wanneer ze een hond in hun leven verwelkomen.