Joost Hoevers

 

Zijn eerste kennismaking met honden is in 1990, als hij vanwege zijn partiële dwarslaesie een Korthaar Collie krijg, die door Stichting SOHO tot ADL-hond is opgeleid. In 2010 krijgen zijn betere helft Ellen en hij een Hovawart. Het is het begin van zijn uitgesproken passie voor grote, zelfstandige en krachtige honden. Momenteel hebben ze twee Turkse berghonden, voor wie ze respectievelijk de zevende en vijfde eigenaar zijn.

 

Door deze ervaring weet hij als geen ander welke verantwoordelijkheid het hebben van grote, krachtige honden met zich meebrengt en kent hij de vooroordelen die mensen over dit soort honden en hun eigenaren kunnen hebben maar al te goed. Daarom vindt hij het belangrijk om deze honden tegen zichzelf en anderen in bescherming te nemen en zijn kennis, inzicht en ervaring met andere mensen te delen. Door de jaren heen heeft hij tal van cursussen, workshops en lezingen op kynologisch gebied gevolgd en laat hij zich nog steeds regelmatig bijscholen. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen 10 jaar gespecialiseerd in berghonden/ grote kuddebewakers en onderhoudt hij nationaal en internationaal contacten op dat gebied. Onderstaande link verwijst naar een podcast waarin hij uitgebreid over dit type honden vertelt:

 

https://www.youtube.com/watch?v=uyuwVxR4EEU

 

Voor hondenschool Kemeling & Dogs Training begeleidt hij eigenaren van o.a. American Staffords, Rottweilers en soortgelijke honden. Daarnaast ondersteunt hij een paar keer per maand bij lessen en gedragstesten op het Molosser Training Center, hét expertisecentrum voor “hoog-risico honden” in Lelystad.