Dierenwelzijn keurmerk

Dierenwelzijn keurmerk uitgereikt

Huis ter Heide - Op 1 oktober 2023 werd in huis ter Heide het Dierwelzijn keurmerk uitgereikt aan Maureen Kemeling van hondenschool Kemeling & Dogs Training. Ze is hiermee herkenbaar als gecontroleerde dierprofessional. Het Dierwelzijn keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofesionals zichtbaar en beter vindbaar voor het publiek. 

 

In goede handen

Als eigenaar wil je zeker weten dat je dier bij een professional in goede handen is. Vanuit die gedachte heeft Maureen Kemeling zich aangesloten bij het Dierwelzijn keurmerk. Door het dragen van het Dierwelzijn keurmerk benadrukt ze de kwaliteit en professionaliteit van haar bedrijf. 

 

Strikte regels

Keurmerkdragers worden gehouden aan strikte regels. Alle professionals worden vooraf getoetst op gebieden als dierwelzijn, kennis, vaardigheden, werkmethodes en de bedrijfsorganisatie. Ook moet worden voldaan aan nascholing-eisen. Hier wordt jaarlijks op gecontroleerd. Het aantal aanmeldingen voor het dragen van het keurmerk loopt inmiddels in hoog tempo. 

 

Samenwerking

Dragers van het keurmerk bouwen mee aan een netwerk van professionals, waarbij de optimalisering van dierenwelzijn voorop staat. Samenwerking binnen en tussen disciplines is hierbij een randvoorwaarde.