Ambulante begeleiding Volwassenen

Maureen Kemeling is een ervaren ambulant begeleider die gespecialiseerde ondersteuning biedt aan mensen met onder andere autisme, PTSS, een licht verstandelijke beperking en andere uitdagingen. Indien gewenst maakt ze gebruik van de unieke kracht van honden om effectieve begeleiding te bieden. 

 

Met haar expertise en passie voor het werken met honden kan `Maureen op maat gemaakte begeleidingstrajecten aanbieden. Ze werkt nauw samen met psychotherapeuten, psychologen, psychiaters en andere hulpverleners om behandeldoelen vast te stellen en hierop af te stemmen. 

 

Door middel van honden als co-begeleiders kan Maureen mensen ondersteunen bij het werken aan hun doelen. Honden spelen een belangrijke rol in het vergroten van de weerbaarheid, het bevorderen van sociale vaardigheden en het bieden van emotionele ondersteuning. Ze zijn in staat om signalen op te pikken en te reageren op de behoeften van de persoon die begeleid wordt. 

 

Maureen's aanpak is persoonlijk en op maat gemaakt. Ze creëert een veilige en vertrouwde omgeving waarin mensen kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen. Met behulp van honden als therapeutische partners kan ze mensen helpen om obstakels te overwinnen, zelfvertrouwen op te bouwen en persoonlijke groei te bereiken. 

 

Als je op zoek bent naar gespecialiseerde begeleiding, afgestemd op jouw behoeften en doelen, kan Maureen Kemeling met haar unieke benadering een waardevolle partner zijn in jouw proces van groei en herstel. 

 

Voor meer informatie kan je een mail sturen aan info@kemelingdogs.nl.

 

 

Reviews

'Gelukt, vooral dankzij de hondentherapie'

 

Al enige jaren wordt onze verstandelijk beperkte dochter Irene ge'coach'ed door Maureen Kemeling en haar honden. Officieel heet dat hondentherapie, maar dat dekt de lading niet, want de inbreng van Maureen is minstens zo belangrijk als die van de honden. Maureen, Irene en de honden hebben een klik en zo is Irene in de afgelopen jaren véél sterker geworden in het om gaan met haar omgeving.

 

Een maand geleden na een kletsnatte periode stelde Irene voor om samen (met mij) te gaan wandelen in De Uiterwaarden vlak bij haar huis. Het was best mooi weer maar het pad was nog super glibberig van de regen in de dagen daar voor. En we liepen over een dijkje waar je naar beide kanten af kon glijden. Ik ben heel blij en verbaasd geweest hoe Irene wist dóór te zetten met dingen die ze had geleerd bij Maureen (rustig lopen, geen paniek, beide voeten op de grond houden, doorademen, het ergste is dat ik kan vallen en vies worden, enzovoort). We hebben dóór gezet en toen we het moeilijke stuk hadden gehad gaven we elkaar de high five met de opmerking: "gelukt, vooral dankzij de hondentherapie". Bij deze dus óók een high five voor Maureen en haar honden!

 

Hans Schiere (vader van Irene)    

 'Maatwerk en flexibiliteit is een sterke kant van jou'

 

Wat mij elke keer weer opvalt bij jou is je duidelijkheid en je vastberadenheid. Ik heb met oprechte verwondering gekeken hoe jij zelf de rust kan bewaren en bij de ander kan overbrengen, ook in moeilijke situaties. Dit is een fantastische eigenschap welke je goed kunt inzetten tijdens jouw werk. 

Door jouw eigen en zeer persoonlijke manier van werken kan je wat meer je gang gaan en goed bij elk individu aansluiten. Jij weet wat je doet en komt steeds weer met nieuwe ideeën. Maatwerk en flexibiliteit is een sterke kant van jou. Naast de individuele begeleiding heb je niet alleen oog voor het kind, maar ook voor het systeem daarom heen. Je zoekt waar nodig de samenwerking op met ouders en/of verzorgers. 

 

Emmely Hakkert- Eigenaar De Wijde Wereld

'Betrokken, energiek, invoelend en beweeglijk zijn de kernkwaliteiten die Maureen zo bijzonder en kundig maken in haar vakgebied'

 

Onze W is nu bijna zestien jaar oud. In verband met zijn complexe problematiek is hij een aantal jaren geleden op school, en ook op alle andere plekken buitenshuis, uitgevallen vanwege zijn moeizame gedrag en zijn onvermogen om in groepen te functioneren. Hij krijgt nu, sinds anderhalf jaar, zes dagen per week individuele begeleiding aan huis van een team begeleiders van diverse pluimage.

 

Maureen vervult binnen deze setting een speciale rol. Omdat zij met haar grote, goedhartige honden werkt en haar aanstekelijke, ongebreidelde en ontwapenende enthousiasme zelfs voor onze zoon onweerstaanbaar is, krijgt zij hem keer op keer weer zo ver om een eigen leerstukje aan te pakken of om in gesprek te gaan over iets dat hem bezig houdt.

 

Zij brengt een enorme positieve energie met zich mee, die aanstekelijk werkt en zelfs onze starre autist, die doorgaans met geen mogelijkheid in beweging te krijgen is, motiveert om over zijn eigen onvermogens en weerstand heen te stappen en, al dan niet samen met de honden, op pad te gaan. Zowel de honden als Maureen zelf zijn daarmee voor hem een bron van vreugde en inspiratie in zijn doorgaans wat matte bestaan.

 

Betrokken, energiek, invoelend en beweeglijk zijn de kernkwaliteiten die Maureen zo bijzonder en kundig maken in haar vakgebied, en bij W zo’n gunstig effect hebben. Zij brengt zijn starheid in beweging, lost zijn boosheid op door alleen al te verschijnen, zet zijn weerstand om in enthousiasme. Dat is geweldig om te zien en daar zijn wij heel dankbaar voor. Dank je wel Maureen! - Vader van W. (W wil zijn naam niet genoemd hebben)