Informatie Oriëntatie Fun

In 10 lessen maak je kennis met alle Fun Cursussen die wij komend seizoen gaan aanbieden:Rally-O, ABC-training,

Balans & Coördinatie, Treibball en Mind Walk Your Dog. Ideaal voor honden die het leuk vinden om alle cursussen die we geven eens uit te proberen!

 

 • De cursus bestaat uit 10 lessen.  
 • De groep bestaat uit maximaal 6 personen. 
 • De les duurt ongeveer 45 minuten.

 

Adres:

Amersfoortseweg 59

3712 BB Huis ter Heide

 

Trainingsveld aan de rechterkant van de parkeerplaats tegenover het Koetshuis (in de appelboomgaard).

Bosles aan de linkerkant van de parkeerplaats, het pad op langs het grote huis helemaal uitlopen. 

 

 

 

Data Oriëntatie Fun

 

VOL! VOL! VOL!

 

ZONDAG

Start: 17 maart 2024 om 10:15 uur  

Data: zondag 17-3-2024, 24-3-2024, (geen les op 31-3-2024 = pasen), 7-4-2024, 14-4-2024, 21-4-2024, (geen les op 28-4-2024 en 5-5-2024 = meivakantie), 12-5-2024, 19-5-2024, 26-5-2024, 2-6-2024. 9-6-2024 (en uitlooples 16-6-2024).

 

Mocht je interesse hebben, maar de lessen zitten vol, stuur dan een mail naar info@kemelingdogs.nl

 

 


Ik schrijf me in voor Oriëntatie Fun!

Een Oriëntatie Fun Cursus bestaat uit 10 praktijklessen.

€ 215,00


Meer informatie over Rally-O

Rally-O (2 lessen)

Sommige mensen kennen het, anderen misschien niet (meer). Rally-O, voluit genoemd Rally-Obedience, is een hondensport die uit Amerika overgewaaid is. Deze is een tijd ook in Nederland populair geweest, maar is inmiddels wat uitgedoofd. Wij gaan er in deze fun-oriëntatiecursus twee lessen mee aan de slag om onze cursisten kennis te laten maken en extra uit te dagen.

 

Wat is het? 

Rally-O is een combinatie van gehoorzaamheid en wendbaarheid. Er wordt geen gebruik gemaakt van stress of druk. Alles gebeurt op een speelse, ongedwongen manier en vanuit een positieve grondhouding met respect voor elkaar.

Je mag allerlei manieren gebruiken, zoals stem en voertjes, om je hond aan te moedigen en te motiveren samen met jou de oefeningen te doen. Plezier, fun en ontdekken wat jij en je hond leuk vinden om samen te doen staan in Oriëntatie Fun voorop!

De eerste les Rally-O2 starten we met een korte theoretische introductie. Verder loop je samen met je hond een uitgestippeld parcours met variabele oefeningen. Waar nodig wordt het parcours aangepast aan het niveau van de deelnemer(s). 

 

Voor wie is het? 

Om niet volledig van nul te hoeven starten, vragen we van de deelnemers dat zij een aantal basisgehoorzaamheidslessen hebben gevolgd. Vanaf het moment dat je hond 6 maanden oud is, kunnen jullie meedoen. De hond hoeft niet alles perfect te kunnen, maar het is wel fijn wanneer er een basis van samenwerking is gelegd.

 

 

Wat is daarna mogelijk?

Houd onze website in de gaten. Binnenkort plannen we Rally-O als volledige cursus. Je kunt ook aan de trainer vragen van Oriëntatie Fun wanneer de uitgebreide cursus start. Ook bij deze cursus van 10 lessen is elke hond, mits 6 maanden, van harte welkom!

 

 

 


Meer over ABC

ABC-training (2 lessen)

De twee lessen ABC in de Oriëntatie Fun Cursus is een introductie op de ABC-trainingsmethode van Hermina Stout. 

 

Wat is het? 

De ABC-training gaat om het verbeteren van de communicatie tussen jou en je hond. We werken vanuit respect, vertrouwen en veiligheid met als resultaat meer ontspanning in jullie wandelingen.

 

ABC richt zich op een 3-tal basisprincipes:

 1. Aandacht
 2. Bewustwording
 3. Communicatie

Voor wie is het? 

Vooral voor honden die druk zijn, veel aandacht voor de omgeving hebben, hyperactief of juist weinig te motiveren zijn is deze cursus echt een aanrader. 

 

Wat is daarna mogelijk?

Houd onze website in de gaten. Binnenkort plannen we ABC als volledige cursus. Je kunt ook aan de trainer vragen van Oriëntatie Fun wanneer de uitgebreide cursus start. Ook bij deze cursus van 10 lessen is elke hond van harte welkom!

 

Meer informatie kan je vinden op www.abc-training.nl

 

 

 


Meer over Balans & Coördinatie

Balans & Coördinatie (2 lessen)

In deze twee lessen laten we je kennismaken met Balans & Coördinatie en werken we aan het opbouwen van vertrouwen en lichaamsbewustzijn bij honden. Dit vereist coördinatie, kracht, balans en flexibiliteit. De oefeningen hebben niet alleen een positieve invloed op het mentale welzijn van de honden, maar bevorderen ook de samenwerking tussen begeleider en hond. Hierdoor groeit niet alleen het zelfvertrouwen van de hond, maar ook jullie onderlinge vertrouwensband.

 

Wat is het? 

Bij de Balans & Coördinatie-oefeningen leggen we de nadruk op het op een verantwoorde manier laten bewegen van de hond. We bieden verschillende oefeningen aan om het lichaamsbewustzijn van de hond te verbeteren, waarbij elk op zijn eigen niveau kan deelnemen. Voor jonge honden is dit met name belangrijk tijdens de groeifase, omdat hun lichaam voortdurend verandert en het aansturen van hun bewegingen uitdagend kan zijn. Voor volwassen honden biedt deze training naast lichaamsbewustzijn ook de mogelijkheid om spierkracht en conditie op te bouwen of op peil te houden. De oefeningen zijn opgedeeld in verschillende niveaus, zodat elke hond op zijn eigen tempo kan groeien en ontwikkelen.

 

Voor wie is het? 

De lessen zijn geschikt voor honden vanaf 6 maanden. 

 

Wat is daarna mogelijk?

Deze cursus is al van start gegaan. Check op onderstaande link voor de data:

https://www.kemelingdogs.nl/cursussen/balans-coördinatie/

 

 


Meer over Treibball

Treibball ( 2 lessen)

Tijdens de twee lessen Treibball tijdens de Oriëntatie Fun cursus maak je een begin met Treibball. 

 

Wat is het? 

Bij Treibball staat de hond voor de uitdaging om maximaal acht grote, felgekleurde, lichtgewicht plastic ballen naar een doel te drijven. Met behulp van jouw aanwijzingen duwt de hond de ballen richting het doel. Deze leuke sport is bedacht door Jan Nijboer, een Nederlandse inwoner van Duitsland. Op een veld liggen de ballen in een driehoek (het aantal ballen hangt af van het niveau van de hond) en jouw taak als begeleider is om jouw hond binnen tien minuten alle ballen in het doel te laten drijven. Communiceren kan via de stem,  handgebaren of fluitsignalen. De hond gebruikt zijn hoofd, lichaam en soms zelfs poten (niet de tanden!) om de ballen in de juiste richting te bewegen. Het is echt een feest om samen met jouw hond aan Treibball te doen. 

 

Voor wie is het?

Treibball is niet alleen voor veedrijvers of schapenhoeders; elke hond die graag met zijn baas samenwerkt, kan eraan deelnemen. Het mooie van Treibball is dat het weinig belastend is voor de hond, waardoor het geschikt is voor zowel jonge als oude honden en zelfs honden met een fysieke beperking kunnen ervan genieten. 

 

Wat is daarna mogelijk?

Houd onze website in de gaten. Binnenkort plannen we Treibbal als volledige cursus. Je kunt ook aan de trainer vragen van Oriëntatie Fun wanneer de uitgebreide cursus start. Ook bij deze cursus van 10 lessen is elke hond van harte welkom!

 

 


Meer over Mind Walk Your Dog

Mind Walk Your Dog (2 lessen) - Een moment voor jezelf en jouw hond!

Je herkent het vast wel, wij en onze honden moeten zoveel. Er wordt veel van onze honden en van ons verwacht. In dit uur, tijdens Mind-Walk@ nemen we daar afstand van. 

 

Wat is het? 

Wandel samen in het hier en nu, zonder oordeel, niets hoeft en alles is goed. Verbind samen jullie 'natuur' in de natuur. 

 

Vaak ben je in gedachten 10 stappen vooruit of ben je met allerlei zaken in de hoofd bezig, terwijl je met je hond buiten bent. We laten ons leiden door alle drukte om ons heen. We racen op en neer en moeten nog van alles: het gezin, het werk, de boodschappen, nog even snel de hond uitlaten en weer door....

 

Hierbij vergeten we onszelf en missen we kwalitatief samenzijn met elkaar. Af en toe eens letterlijk een adempauze nemen, helpt. Met Mind Walk Your Dog leer je bewust aandacht geven aan jezelf, je hond, jullie samen en de omgeving. 

 

Wil jij dit ook? Min-Walk@ dan mee en ervaar!

 

Voor wie is het?

Voor alle honden vanaf 6 maanden.

 

Wat is daarna mogelijk?

Houd onze website in de gaten. Binnenkort plannen we Mind Walk Your Dog als volledige cursus. Je kunt ook aan de trainer vragen van Oriëntatie Fun wanneer de uitgebreide cursus start. Ook bij deze cursus van 10 lessen is elke hond, mits 6 maanden oud, van harte welkom!

 

 

Meer over Hoopers

Hoopers (1 les)

Tijdens deze les Hoopers tijdens de Oriëntatie Fun cursus maak je een begin met Hoopers.

 

Wat is het? 

Hoopers is een vorm van hondensport die draait om het navigeren van je hond door een reeks obstakels, waaronder hoepels (ringen), tunnels, hekjes en andere uitdagingen. Deze sport is ontworpen om honden van verschillende rassen en maten de mogelijkheid te bieden om fysieke en mentale stimulatie te ervaren zonder de intensieve spring- en wendbaarheideisen van sommige andere hondensporten zoals behendigheid.

 

In tegenstelling tot behendigheid, waarbij de hond over hindernissen moet springen en door nauwe obstakels moet navigeren, ligt de focus bij Hoopers meer op vloeiende bewegingen en soepelheid. De meeste hoopersparcours zijn ontworpen om de hond door hoepels te laten gaan, langs hekjes te sturen en door tunnels te leiden, allemaal op basis van aanwijzigingen van de begeleider. 

 

Hoopers is vaak een minder belastende sport voor honden die gevoelig zijn voor blessures, omdat het geen hoge sprongen of abrupte wendingen vereist. Het is ook geschikt voor oudere honden of honden met beperkte mobiliteit.

 

Net als bij andere hondensporten is het bij Hoopers belangrijk dat de handler en de hond goed samenwerken en communiceren om het parcours effectief en efficiënt af te leggen. Training, positieve versterking en geduld spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn voor succes in de Hoopers hondensport.

 

Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep.

 1. Het is een volwaardige opzichzelfstaande sport geschikt voor bijna alle honden.
 2. Het bevordert de samenwerking en binding met de handler.
 3. Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt.
 4. De handler wordt bewuster van de eigen lichaamstaal.
 5. Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport

 

Voor wie is het?

Voor alle honden vanaf 6 maanden.

 

Wat is daarna mogelijk?

En Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen. Dat maakt dit een sport voor honden van alle leeftijden.