"gelukt, vooral dankzij de hondentherapie"

 

Al enige jaren wordt onze verstandelijk beperkte dochter Irene ge'coach'ed door Maureen Kemeling en haar honden. Officieel heet dat hondentherapie, maar dat dekt de lading niet, want de inbreng van Maureen is minstens zo belangrijk als die van de honden. Maureen, Irene en de honden hebben een klik en zo is Irene in de afgelopen jaren véél sterker geworden in het om gaan met haar omgeving.

 

Een maand geleden na een kletsnatte periode stelde Irene voor om samen (met mij) te gaan wandelen in De Uiterwaarden vlak bij haar huis. Het was best mooi weer maar het pad was nog super glibberig van de regen in de dagen daar voor. En we liepen over een dijkje waar je naar beide kanten af kon glijden. Ik ben heel blij en verbaasd geweest hoe Irene wist dóór te zetten met dingen die ze had geleerd bij Maureen (rustig lopen, geen paniek, beide voeten op de grond houden, doorademen, het ergste is dat ik kan vallen en vies worden, enzovoort). We hebben dóór gezet en toen we het moeilijke stuk hadden gehad gaven we elkaar de high five met de opmerking: "gelukt, vooral dankzij de hondentherapie". Bij deze dus óók een high five voor Maureen en haar honden!

 

Hans Schiere (vader van Irene)    

 

'Na enkele weken therapie, zag ik haar zelfvertrouwen groeien!'

Ongeveer een jaar geleden werd mij Kemeling & Dogs Training aangeraden. Mijn dochtertje van 9 jaar kampte met haar zelfvertrouwen en had moeite om haar emoties te reguleren. Na enkele weken therapie zag ik haar zelfvertrouwen groeien! Maureen en haar honden Storm en Poppy werden al snel in ons hart gesloten. Nu zijn we een jaar verder en is de therapie afgerond. Het resultaat is overweldigend en daar zijn we erg dankbaar voor. Erg fijn om te merken dat je dierbaarste zienderogen meer zelfvertrouwen krijgt en dat wat ze uitstraalt ook terugkrijgt.
Dankjewel! - Gerben de Vos, vader van Vlinder

'Betrokken, energiek, invoelend en beweeglijk zijn de kernkwaliteiten die Maureen zo bijzonder en kundig maken in haar vakgebied'

Onze W is nu bijna zestien jaar oud. In verband met zijn complexe problematiek is hij een aantal jaren geleden op school, en ook op alle andere plekken buitenshuis, uitgevallen vanwege zijn moeizame gedrag en zijn onvermogen om in groepen te functioneren. Hij krijgt nu, sinds anderhalf jaar, zes dagen per week individuele begeleiding aan huis van een team begeleiders van diverse pluimage.

 

Maureen vervult binnen deze setting een speciale rol. Omdat zij met haar grote, goedhartige honden werkt en haar aanstekelijke, ongebreidelde en ontwapenende enthousiasme zelfs voor onze zoon onweerstaanbaar is, krijgt zij hem keer op keer weer zo ver om een eigen leerstukje aan te pakken of om in gesprek te gaan over iets dat hem bezig houdt.

 

Zij brengt een enorme positieve energie met zich mee, die aanstekelijk werkt en zelfs onze starre autist, die doorgaans met geen mogelijkheid in beweging te krijgen is, motiveert om over zijn eigen onvermogens en weerstand heen te stappen en, al dan niet samen met de honden, op pad te gaan. Zowel de honden als Maureen zelf zijn daarmee voor hem een bron van vreugde en inspiratie in zijn doorgaans wat matte bestaan.

 

Betrokken, energiek, invoelend en beweeglijk zijn de kernkwaliteiten die Maureen zo bijzonder en kundig maken in haar vakgebied, en bij W zo’n gunstig effect hebben. Zij brengt zijn starheid in beweging, lost zijn boosheid op door alleen al te verschijnen, zet zijn weerstand om in enthousiasme. Dat is geweldig om te zien en daar zijn wij heel dankbaar voor. Dank je wel Maureen! - Vader van W. (W wil zijn naam niet genoemd hebben)

 

'Maatwerk en flexibiliteit is een sterke kant van jou'

Wat mij elke keer weer opvalt bij jou is je duidelijkheid en je vastberadenheid. Ik heb met oprechte verwondering gekeken hoe jij zelf de rust kan bewaren en bij de ander kan overbrengen, ook in moeilijke situaties. Dit is een fantastische eigenschap welke je goed kunt inzetten tijdens jouw werk. 

Door jouw eigen en zeer persoonlijke manier van werken kan je wat meer je gang gaan en goed bij elk individu aansluiten. Jij weet wat je doet en komt steeds weer met nieuwe ideeën. Maatwerk en flexibiliteit is een sterke kant van jou. Naast de individuele begeleiding heb je niet alleen oog voor het kind, maar ook voor het systeem daarom heen. Je zoekt waar nodig de samenwerking op met ouders en/of verzorgers. 

Ik heb met bewondering naar je gekeken en daarbij ook sommige dingen van je overgenomen in mijn werk als jeugd en gezinsprofessional. Bedankt daarvoor!

 

Emmely Hakkert - Jeugd en gezinsprofessional en eigenaar ‘De Wijde Wereld’ coaching en begeleiding

 

'Wat het laagdrempelig maakt het is het doen van de training met de hond'.

Mijn zoon heeft 3x hondentraining gevolgd voor zijn faalangst en boosheid hierdoor.  Wat het laagdrempelig maakt is het doen van de training met de hond. Dat al geeft een vertrouwd gevoel. Ook het geduld en inzet van Maureen is super!!!! Hij heeft veel geleerd: beter omgaan met moeilijke situaties, grenzen aangeven, hoe beter om te gaan met zijn boosheid en hoe in bepaalde situaties te reageren. Zeker aan te raden om de training te volgen. - Karina van der Pol - moeder van Noah.   

'Spike is echt Tijmen's maatje geworden'.

Nu ongeveer een jaar geleden hebben we Maureen van Kemeling&Dogs Training leren kennen. Onze zoon Tijmen heeft PDD-NOS met regulatieproblematiek. Wij als gezin hebben ervoor gekozen om vooralsnog niet aan medicijnen te beginnen, maar eerst alternatieve manieren te proberen om onze zoon wellicht meer rust en zekerheid in de voor hem soms vreemde wereld te geven. Een van die manieren is een therapiehond. In november 2015 is onze Spike, een wollige labradoodle, geboren. Hij is na de eerste 8 weken eerst een paar maanden intern gegaan, zodat hij, toen hij bij ons kwam in ieder geval de basisdingen wist. Dat gaf ons, maar ook Tijmen, wat meer rust. Tijmen had niets met dieren, dus het was best een uitdaging om deze keus te maken. Maureen heeft het geweldig opgepakt met Tijmen. Er is inmiddels een hechte band ontstaan. Spike is echt Tijmens maatje geworden. Dat was ook echt het doel. Hij slaapt ’s avonds bij Tijmen op de kamer, zodat hij eindelijk kan inslapen. Als Tijmen verdrietig is, vindt hij troost bij Spike.

 

Maureen heeft heel hard gewerkt om die band voor elkaar te krijgen. Daarnaast heeft ze met Tijmen de Rots&Water-technieken opgepakt. Middels een maandelijks in te vullen formulier heeft ze meetbaar gemaakt of er een versterkte band ontstond met Spike en de Rots&Water-technieken zijn vruchten afwierp. Als moeder wordt je heel gelukkig om te zien welke stappen je zoon, ondanks zijn beperking, in een relatief korte periode heeft gemaakt en hoe hij als persoontje gegroeid is.

 

Bedankt Maureen voor alle hulp die je tot nu toe hebt geboden, voor wat je tot nu toe bereikt hebt met Tijmen en als sparringspartner voor mij als moeder. Gelukkig blijf je voorlopig! - Evelien Kant - moeder van Tijmen

 

 

 

'Hij wordt niet meer als raar of anders gezien'

Deze wil ik met jullie delen. Mijn zoontje heeft de begeleiding van Kemeling&Dogs Training inmiddels een aantal keer gehad en heeft hier ontzettend baat bij. Toen hij hier aan begon had hij weinig zelfvertrouwen en was gauw boos, verdrietig. Emotioneel dus heel zwak. Mede dankzij deze begeleiding staat hij inmiddels een stuk sterker in zijn schoenen en dat is zowel thuis als buiten merkbaar. Wat voor mij ontzettend belangrijk was dat hij weer vriendjes zou kunnen maken en 'mee kan doen'. Want hij kon totaal geen aansluiting vinden met leeftijdsgenootjes. Dit gaat inmiddels super. Hij kan gewoon meedoen met de rest. Hij wordt niet meer als raar of anders gezien. Zelfs in vreemde situaties lukt het hem (weer) gemakkelijk contact/ vriendjes te maken. Hij gaat beter met de grenzen van anderen om wat voor het voor de ander prettig maakt, maar ook voor hem. We zijn heel blij met deze begeleiding!

 

Heeft jouw kind het op het moment ook een beetje moeilijk, dan kan ik je dit echt aanraden! Maureen is een hele, lieve, rustige en geduldige vrouw die hierbij begeleiding kan geven met haar hond(en). Door middel van het leren omgaan met de hond leert het kind dit door te voeren in de praktijk en in andere situaties. 

Een leuke, speelse en ongedwongen manier, wat het juist zo effectief maakt! - Samantha van den Berg - moeder van Jermaine

 

 

 

'Zij haalt het beste in mensen naar boven'

Maureen van Kemeling&Dogs Training is een super coach. Met haar prachtige therapiehonden weet ze je kind of jou weer in je kracht te zetten. Maureen is empathisch en flexibel. Luistert naar jou, ook tussen de regels door en ziet wie jij of je kind werkelijk is. Zij haalt het beste in mensen naar boven. Haar kennis, vanuit de vele studies en werk en kunde, vanuit een enorme levenservaring, is onuitputtelijk. Haar enthousiasme aanstekelijk. Maureen haar grootste kracht is dat ze zo goed kan invoelen intuïtief wat nodig is voor jou of je kind en daar stemt zij haar behandelplan op af. Heb jij of je kind, in alle rust, liefdevolle aandacht nodig, dan zul je die krijgen. Heb jij of je kind juist een zetje nodig om over dat heuveltje te komen, ook dan zal ze die met liefde en steun bij jou bewerkstelligen. 

 

Maureen is krachtig en helpt jou of je kind dat ook te zijn, vanuit haar innerlijke drive dat ieder mens verdient om een gelukkig en leuk leven te hebben. En te kunnen genieten. En dat genieten staat bovenaan als je een training bij en met Maureen boekt. 

 Liefs, Gitta van den Berg - www..praktijk-verder-kijker.nl

 

 

 

'Als je niet goed non-verbaal communiceert, dan luistert een hond niet'.

Maureen van Kemeling&Dogs Training heeft voor ons team een dag georganiseerd, waarbij wij op een anderen manier hebben geleerd samen te werken en naar elkaar te kijken. Het was erg interessant hoe zij, middels kleine opdrachtjes ons bewust maakten van verschillende rollen, maar ook van het uit je comfort zone stappen...... wat dat te weeg bracht en hoe belangrijk het dus is dat ieder in het team in zijn eigen kracht staat. Met behulp van de hond Jibwa hebben wij korte en leuke opdrachtjes gedaan, waarbij spelenderwijs duidelijk werd dat honden een perfecte spiegel zijn naar het onderbewuste. Als je niet goed non-verbaal communiceert, dan luistert een hond niet.

 

Maureen, bedankt voor de leuke, ontspannen maar leerzame training voor het team van hondenuitlaatservice Meet2Play! Judith van Dijk - Meet2Play