Recensies

 

'Wat het laagdrempelig maakt het is het doen van de training met de hond'.

Mijn zoon heeft 3x hondentraining gevolgd voor zijn faalangst en boosheid hierdoor.  Wat het laagdrempelig maakt is het doen van de training met de hond. Dat al geeft een vertrouwd gevoel. Ook het geduld en inzet van Maureen is super!!!! Hij heeft veel geleerd: beter omgaan met moeilijke situaties, grenzen aangeven, hoe beter om te gaan met zijn boosheid en hoe in bepaalde situaties te reageren. Zeker aan te raden om de training te volgen. - Karina van der Pol - moeder van Noah.   

'Spike is echt Tijmen's maatje geworden'.

Nu ongeveer een jaar geleden hebben we Maureen van Kemeling&Dogs Training leren kennen. Onze zoon Tijmen heeft PDD-NOS met regulatieproblematiek. Wij als gezin hebben ervoor gekozen om vooralsnog niet aan medicijnen te beginnen, maar eerst alternatieve manieren te proberen om onze zoon wellicht meer rust en zekerheid in de voor hem soms vreemde wereld te geven. Een van die manieren is een therapiehond. In november 2015 is onze Spike, een wollige labradoodle, geboren. Hij is na de eerste 8 weken eerst een paar maanden intern gegaan, zodat hij, toen hij bij ons kwam in ieder geval de basisdingen wist. Dat gaf ons, maar ook Tijmen, wat meer rust. Tijmen had niets met dieren, dus het was best een uitdaging om deze keus te maken. Maureen heeft het geweldig opgepakt met Tijmen. Er is inmiddels een hechte band ontstaan. Spike is echt Tijmens maatje geworden. Dat was ook echt het doel. Hij slaapt ’s avonds bij Tijmen op de kamer, zodat hij eindelijk kan inslapen. Als Tijmen verdrietig is, vindt hij troost bij Spike.

 

Maureen heeft heel hard gewerkt om die band voor elkaar te krijgen. Daarnaast heeft ze met Tijmen de Rots&Water-technieken opgepakt. Middels een maandelijks in te vullen formulier heeft ze meetbaar gemaakt of er een versterkte band ontstond met Spike en de Rots&Water-technieken zijn vruchten afwierp. Als moeder wordt je heel gelukkig om te zien welke stappen je zoon, ondanks zijn beperking, in een relatief korte periode heeft gemaakt en hoe hij als persoontje gegroeid is.

 

Bedankt Maureen voor alle hulp die je tot nu toe hebt geboden, voor wat je tot nu toe bereikt hebt met Tijmen en als sparringspartner voor mij als moeder. Gelukkig blijf je voorlopig! - Evelien Kant - moeder van Tijmen

 

 

 

 

'Hij wordt niet meer als raar of anders gezien'

Deze wil ik met jullie delen. Mijn zoontje heeft de begeleiding van Kemeling&Dogs Training inmiddels een aantal keer gehad en heeft hier ontzettend baat bij. Toen hij hier aan begon had hij weinig zelfvertrouwen en was gauw boos, verdrietig. Emotioneel dus heel zwak. Mede dankzij deze begeleiding staat hij inmiddels een stuk sterker in zijn schoenen en dat is zowel thuis als buiten merkbaar. Wat voor mij ontzettend belangrijk was dat hij weer vriendjes zou kunnen maken en 'mee kan doen'. Want hij kon totaal geen aansluiting vinden met leeftijdsgenootjes. Dit gaat inmiddels super. Hij kan gewoon meedoen met de rest. Hij wordt niet meer als raar of anders gezien. Zelfs in vreemde situaties lukt het hem (weer) gemakkelijk contact/ vriendjes te maken. Hij gaat beter met de grenzen van anderen om wat voor het voor de ander prettig maakt, maar ook voor hem. We zijn heel blij met deze begeleiding!

 

Heeft jouw kind het op het moment ook een beetje moeilijk, dan kan ik je dit echt aanraden! Maureen is een hele, lieve, rustige en geduldige vrouw die hierbij begeleiding kan geven met haar hond(en). Door middel van het leren omgaan met de hond leert het kind dit door te voeren in de praktijk en in andere situaties. 

Een leuke, speelse en ongedwongen manier, wat het juist zo effectief maakt! - Samantha van den Berg - moeder van Jermaine

 

 

 

 

 

'Zij haalt het beste in mensen naar boven'

Maureen van Kemeling&Dogs Training is een super coach. Met haar prachtige therapiehonden weet ze je kind of jou weer in je kracht te zetten. Maureen is empathisch en flexibel. Luistert naar jou, ook tussen de regels door en ziet wie jij of je kind werkelijk is. Zij haalt het beste in mensen naar boven. Haar kennis, vanuit de vele studies en werk en kunde, vanuit een enorme levenservaring, is onuitputtelijk. Haar enthousiasme aanstekelijk. Maureen haar grootste kracht is dat ze zo goed kan invoelen intuïtief wat nodig is voor jou of je kind en daar stemt zij haar behandelplan op af. Heb jij of je kind, in alle rust, liefdevolle aandacht nodig, dan zul je die krijgen. Heb jij of je kind juist een zetje nodig om over dat heuveltje te komen, ook dan zal ze die met liefde en steun bij jou bewerkstelligen. 

 

Maureen is krachtig en helpt jou of je kind dat ook te zijn, vanuit haar innerlijke drive dat ieder mens verdient om een gelukkig en leuk leven te hebben. En te kunnen genieten. En dat genieten staat bovenaan als je een training bij en met Maureen boekt. 

 Liefs, Gitta van den Berg - www..praktijk-verder-kijker.nl

 

 

 

 

 

 

'Als je niet goed non-verbaal communiceert, dan luistert een hond niet'.

Maureen van Kemeling&Dogs Training heeft voor ons team een dag georganiseerd, waarbij wij op een anderen manier hebben geleerd samen te werken en naar elkaar te kijken. Het was erg interessant hoe zij, middels kleine opdrachtjes ons bewust maakten van verschillende rollen, maar ook van het uit je comfort zone stappen...... wat dat te weeg bracht en hoe belangrijk het dus is dat ieder in het team in zijn eigen kracht staat. Met behulp van de hond Jibwa hebben wij korte en leuke opdrachtjes gedaan, waarbij spelenderwijs duidelijk werd dat honden een perfecte spiegel zijn naar het onderbewuste. Als je niet goed non-verbaal communiceert, dan luistert een hond niet.

 

Maureen, bedankt voor de leuke, ontspannen maar leerzame training voor het team van hondenuitlaatservice Meet2Play! Judith van Dijk - Meet2Play