Treibball

 

Treibball is een hondensport uit Duitsland waarbij honden hun baasjes samenwerken. Het is een leuke en uitdagende activiteit waarbij honden leren om grote opblaasbare ballen met hun neus en lichaam naar een doel te duwen. 

 

Het doel van Treibball i som de natuurlijke (herders)vaardigheden van de hond te gebruiken en samen te werken met de begeleider om de ballen naar een specifieke plek te duwen. De begeleider geeft commando's en stuurt de hond naar de juist bal, terwijl de hond zijn neus gebruikt om de bal in de goede richting te duwen. Het is een leuke manier om de communicatie en het begrip tussen hond en eigenaar te versterken. 

 

Bij Treibball staan acht grote ballen, meestal yoga ballen, in een driehoek aan de ene kant an het speelveld. Aan de Andre kant is er een doel, meestal een grote cirkel of vierkant. Het doel is om één voor één de ballen naar het doel te duwen binnen een bepaalde tijd, met zo min mogelijk fouten. Het is een uitdaging voor d hond om de ballen te herkennen, ze in de juiste volgende te duwen en naar het doel te leiden. 

 

Treibball is geschikt voor honden van alle rassen en maten. Het is een geweldige manier om de energie van je hond te kanaliseren en zijn mentale en fysieke vaardigheden te stimuleren. Het helpt ook om gehoorzaamheid, concentratie en behendigheid van d hond te verbeteren. Met geduld, oefeningen en positieve beloning kan Treibball een leuke en lonende activiteiten zijn voor zowel jou als je hond. 

 

  • De cursus bestaat uit 8 lessen.
  • De groep bestaat uit maximaal 6 personen. 
  • De les duurt ongeveer 45 minuten.

Adres:

Amersfoortseweg 59

3712 BB Huis ter Heide

 

Trainingsveld aan de rechterkant van de parkeerplaats tegenover het Koetshuis (in de appelboomgaard).

Bosles aan de linkerkant van de parkeerplaats, het pad op langs het grote huis helemaal uitlopen. 

Treibball Cursus

ZONDAG OCHTEND

 

 

Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail naar info@kemelingdogs.nl

 


Treibball

De Treibball cursus bestaat uit 8 lessen.

€ 215,00